Lagom mängd med sommarsol och mat med D-vitamin kan vara räddningen för den som ligger i farozonen för D-vitaminbrist. D-vitamin finns naturligt i bland annat fet fisk. Här kommer ett recept på en lättlagad sallad som passar att laga med all sorts rökt fisk.
På sommaren kan det vara gott med lättare mat som olika typer av sallader. Just den här är lite mer matig och mättande då den innehåller nyttiga linser och rökt fisk.
Linssallad med rökt fisk (4 port)
400 g fisk, skinn och benfri varmrökt t ex lax, sik
1 burk röda linser (400 g)
1 st gul lök, färsk
2 st paprikor, i olika färg
4 dl sallad
1,5 msk balsamvinäger
2 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1. Skölj linserna och låt dem rinna av.
2. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikorna och skär dem i små bitar. Dela salladen i bitar.
3. Blanda linser, grönsaker, balsamvinäger, olja, salt och peppar.
4. Dela fisken i bitar och vänd ner den i salladen. Servera med bröd.
Författad av: Anna Lindblom
Tags: fisk