Arkiv för oktober, 2012

Intressanta finska rapporter om D-vitaminpreparat

28 oktober, 2012

I vårt grannland i öster så är intresset kring D-vitamin betydligt större och media rapporterar något nästan varje vecka. Yle’s program Akuutti rapporterade om en undersökning gjord av Östra Finlands universitet angående halterna av D-vitamin i de kosttillskott som säljs i handeln och att flera inte innehåller de uppgivna mängderna eller till och med saknar d-vitamin. Det finska livsmedelssäkerhetsverket, Evira, har bett kommunerna att gå igenom resultaten. I Finland är detta kommunernas uppgift.
Länk

Företagen som det handlar om har själva börjat undersöka sina produkter Länk

Uppdaterat 121103: Bortplockade D-vitaminpreparat tillbaka i hyllorna i Finland efter att analyser visat att preparaten innehåller rätt mängd eller mer Länk

Författad av: Jonas Lindblom

Supervitamin D: Aktivt skydd mot kroniska sjukdomar

25 oktober, 2012

Av Jörg Spitz (2011 utgiven på svenska 2012)

Supervitamin D Jörg Spitz
Köp den på Bokus eller Adlibris
Författaren Jörg Spitz går allmänt under namnet ”Solprofessorn”. Han är i grunden läkare och medicine doktor med inriktning mot ortomolekylär medicin. Han är verksam i Tyskland, vilket framgår av de exempel han tar fram i boken. Explen kan i de allra flesta fall generaliseras till att gälla hela Nordeuropa inklusive Skandinavien.
(Läs mer…)

Ny studie kring D-vitamin och förkylning

21 oktober, 2012

Enligt en nyligen amerikansk studie så hjälper inte D-vitamin mot infektioner i övre luftvägarna. 322 deltog i undersökningen och hälften fick D-vitamin som tillskott.
Mer på Hufvudstadsbladet hemsida. Ingen skillnad mellan grupperna kunde ses.

Otur för oss som äter lite extra D-vitamin för just detta, men glöm inte att vintertid är det extra viktigt att få i sig D-vitamin så slutar inte med att äta rätt mat och ta lite extra tillskott.

Författad av: Jonas Lindblom

  • Du är just nu i arkivet för Vitamin D bloggarkivet för månaden oktober, 2012.