Arkiv för februari, 2013

Ny avhandling visar samband mellan d-vitamin och MS

21 februari, 2013

En ny avhandling som läggs fram vid Umeå Universitet visar att halten av D-vitamin i blodet, mätt många år före sjukdomsdebuten, har ett samband med risken för multipel skleros (MS). Avhandlingen Miljöfaktorers betydelse för multipel skleros är skriven av Jonatan Salzer. Han menar att det är möjligt att de sjunkande nivåerna av D-vitamin i befolkningen kan förklara en del av den ökning i förekomsten av MS som vi ser i västvärlden idag. (Läs mer…)

Glutenintolerans och D-vitaminbrist

17 februari, 2013

Jag blev diagnostiserad med Celiaki, eller glutenallergi som det brukar kallas, 2007 efter ha haft stora magproblem sen mitten av 90-talet.
Efter många blodprov som inte visat något så visade sig att jag är en av dem där allergin inte visas i blodprovet utan man måste titta på tarmens struktur som visade sig vara helt slät.
(Läs mer…)

Ny intressant studie kring koppling mellan övervikt och d-vitaminbrist

10 februari, 2013

Det kausala sambandet mellan högt BMI och d-vitamin har studerats och senaste forskningsresultaten publicerats av PLOS Medicine. Resultatet tyder på att ett högt BMI kan leda till en lägre nivå av d-vitamin i kroppen. Det är alltså fetman som orsakar d-vitaminbristen och inte tvärtom som vissa andra studier har föreslagit. Det ger ytterligare en orsak till arbeta aktivt för att minska övervikten bland befolkningen och att föreslå extra tillskott av d-vitamin till personer som är överviktiga.

Länk till studien

Författad av: Jonas Lindblom

Köptips storpack av D-vitamintillskott

9 februari, 2013

Det är fortfarande ganska mörkt och kallt ute och vi är många som inte får i oss tillräckligt med d-vitamin i dessa tider. Då passar det utmärkt att Topformula just nu kör en storköpskampanj på deras storsäljare Extra starka D-vitamin D-vitamin 50 mcg 2000 IE – TopFormula 4-pack för för 124 kr (rek pris 276 kr) 

Extra starka D-vitamin

  • Du är just nu i arkivet för Vitamin D bloggarkivet för månaden februari, 2013.