Arkiv för december, 2011

Högre dödlighet med låga värden av D-vitamin

27 december, 2011

Ny forskning visar på att låga värden av D-vitamin i blodet har ett samband med ökad dödlighet hos äldre män. I ett pressmeddelande från Sahlgrenska akademin skrivs det att risken att dö är dubbelt så stor med låg D-vitaminnivå jämfört med mediannivå. (Läs mer…)

En fröjdefull jul önskar vi er

21 december, 2011

Nu står julen för dörren och det förbereds febrilt julmat till dignande julbord runt om i landet. Även om de allra flesta av oss äter lite för mycket till jul så kan vi i alla fall trösta oss med att julbordet inte sällan innehåller en hel del nyttigheter. D-vitamin och dessutom nyttiga fettsyror får du i dig genom att ta för dig av gravad lax, sill och lutfisk. Så ät med gott samvete och njut av julhelgen!

Författad av: Anna Lindblom

D-vitamin på förstasidan

12 december, 2011

Igår rapporterades det om supervitaminet på Kvällspostens förstasida. I artikeln beskrivs hur Cecilia Hedin, 45, som driver en blogg om kost och träning,tidigare drabbades av mycket vinterförkylningar men nu håller sig friskare med hjälp av D-vitamin. Läs vidare här

Kantarellpaj till helgmyset

9 december, 2011

Inte kommit på vad ni ska äta ikväll? Rädda fredagsmyset med en härlig kantarellpaj och boosta samtidigt kroppen med välgörande D-vitaminer.  I år har det varit ett fantastiskt svampår och kanske har ni som jag frysen fullproppad med svamp. Här kommer recept på en god paj att förgylla vinterkvällen med. (Läs mer…)

Samband mellan D-vitaminbrist och diabetes

8 december, 2011

En ny rapport visar på sambandet mellan diabetes typ 2, eller det som vi ibland kallar vuxendiabetes, och brist på D-vitamin. I studien som publicerats i tidskriften Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism har forskare mätt och studerat D-vitaminnivåer i blodet, BMI (Body Mass Index), blodtryck, socker- och insulinnivåer hos 90 normalviktiga och drygt 400 överviktiga barn. (Läs mer…)

  • Du är just nu i arkivet för Vitamin D bloggarkivet för månaden december, 2011.