Arkiv för januari, 2011

Kantareller + D-vitamin= sant

29 januari, 2011

Visste du att kantareller innehåller höga halter av D-vitamin? Det är därför de sällan är insektsangripna, D-vitaminet gör nämligen svamparna giftiga för insekter och sniglar. Men för oss är det ju bra, så här kommer några rykande goda recept! (Läs mer…)

D-vitamin som tuggtablett med smak av citron

26 januari, 2011

MaxMedica lanserar nu ett d-vitamintillskott som ligger helt rätt i tiden. Med smak av citron så passar den hela familjen. Produkten finns nu på välsorterade apotek runt om i Sverige. Ca pris 79 kr/100 tabletter.
Författad av: Anna Lindblom

Läkare varnar för D-vitaminbrist hos barn

19 januari, 2011

Barn lider av D-vitaminbrist, det rapporterar svt.se om. En ny rapport visar att en fjärdedel av svenska barn kan lida av D-vitaminbrist.
(Läs mer…)

D-vitamin och förkylning. Viktigare än C?

15 januari, 2011

DN vetenskap tar i en artikel upp en amerikansk studie som visar på D-vitamins betydelse för immunförsvaret.

”Studien visar att av de som hade lägst halter av vitamin D hade 40 procent fler nyligen genomlidit en luftvägsinfektion — som förkylning eller influensa — jämfört med personer som hade högst halter.”

DN skriver att det förmodligen är så att många system i kroppen är anpassade för ett liv i solljus och vårt moderna liv där vi undviker det naturliga solljuset kan påverka oss mer än vi tror.
Författad av: Anna Lindblom

D-vitamintillskott säljer bra i Finland

13 januari, 2011

I vårt grannland Finland ökar försäljningen av D-vitaminpreparat kraftigt rapporterar Åbo underrättelser. Under 2010 ökade försäljningen med 50%. I Finland har Institutet för hälsa och välfärd THL kommit med nya rekommendationer angående intag av D-vitamin.

Författad av: Anna Lindblom

Studie visar koppling mellan D-vitamin och starkare muskler hos äldre

11 januari, 2011

En australisk studie med 300 kvinnor i åldern mellan 70-90 visar att äldre ofta har brist på D-vitamin, speciellt om de bor på äldreboende. De som fick D-vitamin i gruppen uppvisade starkare muskler och ökad rörlighet. Studien genomfördes under ett års tid. Detta skriver Yle Nyheter på svenska
Författad av: Anna Lindblom

Minska risken för hjärnsjukdomar med hjälp av D-vitamin

8 januari, 2011

Under 2010 kom flertalet forskningsrapporter om fördelarna med D-vitamin. Bl.a. visar finska studier att det är möjligt att minska riskerna för Alzheimer och Parkinsons sjukdom med en högre dos av D-vitamin. (Läs mer…)

D-vitamin kan hjälpa vid urinvägsinfektion

4 januari, 2011

Nya rön visar att kvinnor som drabbas av urinvägsinfektion kan bli hjälpta av d-vitamintillskott. Det har visat sig att d-vitamin stärker effekten av kroppens naturliga antibiotika. (Läs mer…)

  • Du är just nu i arkivet för Vitamin D bloggarkivet för månaden januari, 2011.